Sunday 26 August 2012

A hívő szentsége.

A hívő szentségéről hallhattunk ma délelőtt igen kiváló tanítást. Ilyen röviden, tömören, érthetően nem hallottam még e témában előadást. Ezért is jegyzeteltem buzgón. Azért itt, ott saját szavaimmal egészítettem ki azt ami a gyors írásom ellenére is nem jutott eszembe. Sikerült majdnem szóról szóra ifjú testvérem szavait jegyeznem. Elsősorban számomra áldás, ha papírra vetem, sokkal több marad meg belőle..
Nehéz igék alapján beszélt erről a témáról.
2Kor.6:7-7.1 "Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között? Hogyan fér össze Isten temploma a bálványokkal? Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan az Isten mondta: Közöttük fogok lakni és járni, Istenük leszek és ők az én népem lesznek. Ezért tehát menjetek ki közülük és váljatok külön tőlük, így szól az Úr, tisztátalant ne érintsetek és én magamhoz fogadlak titeket. Atyátokká leszek, ti pedig fiaimmá és leányaimmá lesztek, így szól a mindenható Úr. MIVEL TEHÁT ILYEN ÍGÉRETEINK VANNAK, SZERETTEIM, TISZTÍTSÁTOK MEG MAGUNKAT MINDEN TESTI ÉS LELKI TISZTÁTALANSÁGTÓL, ÉS ISTEN FÉLELMÉBEN TEGYÜK TELJESSÉ A MI MEGSZENTELŐDÉSÜNKET. "
A hívő megszentelődése múltbeli, jelenbeli, jövőbeli.
Múltbeli, birtokló megszentelődésünk annak alapján van, hogy Isten megkegyelmezett mivel elfogadtuk Jézus áldozatát. Ettől kezdve az Úr számára elkülönítettek vagyunk. Szentek.
A jelenbeli megszentelődésre szólít Pál: "Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket." Parancsoló mód a megszentelődés. Mivel vannak ígéreteink, haladjunk a megszentelődés útján. 1 Péter1.14 szerint: "ne igazodjunk korábbi vágyainkhoz." Legyen látható a megszentelődés, a változás. Nekünk is van részünk a megszentelődésben. Ef.2:10 szerint járjunk jó tettekben amelyeket előre elkészített. Van cselekvő tétlenség, Máriáé, aki azt feleli: "Legyen nékem a Te beszéded szerint. " Nem ő végezte el, hogy Jézus megfoganjon benne, ő "csak" átadta magát Isten akaratának beteljesedésére. Zsidók 12:14 szerint törekedjünk a szent életre! Ef.5:26 szerint, az Ige által megtisztítva lehetünk szentek .
 Álljunk arra az életútra amire Isten állítani akar.  Tökéletesnek kell lennem? Nem. Jézus állít majd maga elé tökéletességben, fedhetetlenségben. Majd az új ég és új földben leszünk Vele. Ez a jövő.
Múltbeli megszentelődésünk alapja, hogy Ő önmagát adta értünk.
A jelenben Igéje és Szentlelke által tisztulunk, igyekszünk a változásra amit Ő végez bennünk.
Míg várjuk a reménységünk beteljesülését, királyi papság, szent nemzetként hirdessük annak tetteit aki a sötétségből a világosságra hozott ki minket.
Nagy öröm volt számunkra Isten üzenetét hallgatni ifjú teológiát végzett Horváth Ádámunktól. A nyáron a diploma osztója után sokat segített nekünk szentpéterieknek és aktívan volt jelen amikor csak lehetett. Csodáltam ifjú kora ellenére komolyságát és Istentől kapott tehetségét a tanításban. Az ősztől kezdve az ELTE-n kezdi alkalmazott nyelvészeti tanulmányait, hogy aztán ha Isten akaratával megegyezik segítségére legyen a Biblia fordítóknak ki tudja hol a nagy világban...ott ahol lennie kell, hogy tegye amit tennie kell és történjen aminek történnie kell. Ki gondolta volna, hogy testvérével együtt mindketten a Budapesti Baptista Teológia felé veszik irányukat? Testvére Laci a mesterit végzi, utolsó éves. Közben, újabb döntések érlelődnek gyermekeinkben. Míg a hegyekben töltöttük szabadságunkat, meghitt családi körben nagyobbik fiúk megosztotta velünk elhívását a misszióra. Az egész átélését mely hosszú folyamat volt, a mentegetőzését Isten felé, hogy igen fiatal (15 éves) a válaszokat amiket Istennel való csendességében kapott. Mikor megkérdeztem hova érez elhívást? nagy nagy örömömre azt válaszolta:" az utcánkban élő szomszédaink felé!"
Már a hogyan? foglalkoztatja, hiszen közbenjárástól kérges térdei bizonyítják, hogy szívén hordoz minden ismerőst és az imáiban. Isten ezt is tudja és a legmegfelelőbb képzést biztosította számára a jövő heti Révész Árpád testvér által szervezett Egyéni Evangélizáció intenzív budapesti képzésben. Édesapjával csütörtökön Budapestre szeretnének utazni és részt venni ezen a kurzuson. Addig mi dicsőítjük az Urat a kisebbekkel akikről rövidesen írni fogok. Főleg a középső fiúnkról, aki betöltötte e hónapban 14 életévét és áldott eszköz a dicsőítésben. Soli deo gloria! A fiatalokért, a jövő nemzedékért, generációért! Foglaljuk imáinkba őket!
Rövidesen fényképet is töltök fel(mások segítségével) Ádámról. Isten áldja meg őt, őket!

No comments:

Post a Comment