Sunday 10 July 2011

Mi a te kívánságod?

Tegnap Győrújfalusi gyülekezetben voltunk. Mivel sógornőmék ott élnek, így különösen közeli és kedves, drága számunkra ez a kilencvenéves gyülekezet amely mára egy maroknyi közösség, házi közösség. Meghitt, bensőséges közösségünk volt és az Ige ismét mélyen átjárt, különös módon szólított meg..hogy maradandóbb legyen számomra jegyzeteltem és így hétfő reggel szeretem újra átnézni,hogy el ne felejtsem és könnyebben tudjam idézni a hallottakat azoknak akikkel ezen a héten is találkozni fogok..mert nincs nagyobb kincs, érték mint az Ő szavát továbbítani ha csak egy mondat erejéig..
Most néhány gondolat erejéig idézek férjem igehirdetéséből az Eszter ötödik részének alapján.
" Három nap múlva királynői ruhába öltözött Eszter."(5 :1) A böjtölés és lelki gyötrelem napjai után eljött a harmadik nap Eszter életében és ő levetve zsákruháját királyi öltözetbe, felékesítve lép a király elé. A harmadik nap a Bibliában a feltámadás, az Élet, a dicsőség napja. Ezt a napot mindig megelőzi a gyászruha,a fájdalom napja..de eljön életünkben mindig a harmadik nap is..mert Isten elhozza! Ezékiás hosszú betegség és sírás, kesergés ,
Istenhez fordulás után gyógyultam mehetett Isten házába, mert Isten három nap után hozta el számára a jót, a gyógyulást..Ideje van életünkben a gyásznak, a fájdalomnak, bűnbánatnak..de el kell jönnie a harmadik napnak, amikor díszbe öltözünk a Király előtt. Vedd le a zsákruhát ha Isten kiemelt!Vedd fel a díszes ruhát, készülj a Király elé!
Van-e fehér ruha rajtad? Rajtad van-e már szent ruhád és éked??
Mi a kívánságod?
1. Harmadnapos hívő szeretnék lenni, felöltözve várni a Királlyal való találkozást..milyen sok a folyton zsákruhába, keserűségbe, panaszáradatba öltözött hívő...
2. Megérinteni szeretném a királyi aranypálcát, amely a Kegyelem, az Életben maradást jelenti. A király kinyújtotta Eszter felé az aranypálcát..Isten felénk is kinyújtotta Jézus Krisztusban. Eszter örömében megcsókolta ezt a felé kinyújtott aranypálcát..Nem a törvény szerint járt Eszter, aszerint nem léphetett volna a király elé, Hitben érintette az aranypálcát.
Isten felém nyújtott kegyelmi pálcája nélkül elképzelhetetlen az életem. Törvény és szabályok szerint jársz el kedves testvérem, vagy hitben jársz és kegyelemben??Ragadd meg a feléd is kinyújtott pálcát..
3. Meghívni szeretném a Királyt újra az életembe, ahogy Eszter meghívta a királyt vacsorára.
Kívánságom :Uram, légy ott jólétemben és boldogságomban is..szükségem van Rád Uram!
4.Márdokeushoz hasonló szeretnék lenni..aki a király kapujában ült és a perzsa törvény szerint a király védelme alatt volt..nem kellett félnie és rettegnie Hámántól..nem állt fel a tiszteletére..megtehette, mert védelem alatt volt. Tudatosítod-e , hogy Isten védelme alatt állsz, ha a Király kapujában ülsz??Ott egy ellened készült fegyver se lesz jó szerencsés..
5. Mindent megtudott Márdokeus a kellő időben..ó, de szeretnék én is helyzetfelismerő, széles látókörű , tájékozott bölcs lenni...mert igaz az, hogy sokszor a hívők szűk látókörűek és bölcstelenek, tájékozatlanok...Márdokeus tudta mikor mit kell tenni!
6.Közvetít Márdokeus. De nagy szükség van a közvetítőkre. Márdokeus beszólhatott, mert a királynőt magához vette, gyámja volt, lett. Annak lehet leginkább beszólni akit felkarolunk, akit befogadunk...Ha Jézust befogadtuk, közbe járhatunk, beszólhatunk népünkért, másokért..mások érdekében.
Milyen nem szeretnék lenni??Olyan, mint Hámán, aki:
1)Gőgös, beképzelt, magát dicsérő, kiemelő...
2)Gyűlölködő , gyilkos szándékú..
3) Elvakult..akasztófát állított, de nem látta, hogy magának...
4)Haragtartó volt..
Hát nem szeretnék Hámán lenni.."
Férjem személyes vágyával, óhajával teljes mértékben azonosulni tudtam , jó volt ezt követően imádkozni, könyörögni és hallani egy őszinte, töredelmes imát annak az egy báránykának a szájából akit régen nem láttunk, aki sokáig járt zsákruhába és mélyen megrendült lelkében az elmúlt években, de Isten őt kiemelte és hosszú idő után éppen tegnap elhozta ebben a házi közösségbe. Milyen nagy öröm mikor felfedezzük, Isten mindent elkészít és biztosít számunkra, hogy visszataláljunk nem csak Hozzá, de az életben maradásunkhoz és fejlődésünkhöz, megerősödésünkhöz szükséges Közösséghez is. Azt hittem tegnap reggel, végre meghittebb ebéd közösségben lesz részünk sógornőmékkel..változatlan vendégszeretetük és szolgálatkészségüknek köszönhetően 12-en ültünk asztalhoz és az ebédet követően részesültem egy olyan maszírozásban amilyenben még soha...közben igazán hallgathattam és együtt érezhettem azzal aki ebben részesített..csak úgy minden okoskodás és tanácsosztogatás nélkül...mert HORDOZÓ SZERETETRE szükség van. Aztán kimehettem a vonatállomásra férjem unokatestvére elé..a peronon újra tódult a lelkembe a felgyűlt hála és szeretet és HAZAVÁRÁS!!ezt az érzést mindazok ismerik akik vonatállomáson, reptéren találkoznak szeretteikkel...és ezek után feltett lábakkal jót aludhattam sógornőmék hálószobájában..gyermekeim és férjem közben ugyanitt valami komédiát néztek. A nagy meleg miatt késő este indultunk haza..Hálás vagyok nagyon a tegnapi napért! Most újabb hét kezdetén a megszokott helyen, itt lent a beépített pince helységben , a hűsben és csendben kérem az Urat hozza el a harmadik napot szeretteim életében is..Tegnap is kértem ezt sírva..könnyek között..most is gondolataim messze szállnak Erdélybe, Angliába és sóhajaim meg felfelé, Hozzá, hálát adva és kérve..Isten áldja meg ezt az új hetet is számunkra!

No comments:

Post a Comment