Sunday 3 July 2011

Életmentő küldetés!



ÉLETMENTŐ KÜLDETÉS!






A tegnap elhangzott igei üzenetből szeretnék idézni most .Eszter könyvének negyedik része volt az igehirdetés alapja és a jól ismert történet új üzenetet hozott számomra férjem tolmácsolásában..újabb megerősítést kaptam arra nézve, hogy az Örömhírt hirdessem egyénre szólóan, az egyetlen Közbenjáróra mutatva!
" Círus rendelete alapján a fogságban, Perzsiában élő zsidók évtizedek óta hazatérhettek volna, de ők maradtak mert jól érezték ott magukat. Hozzájuk hasonlóan vannak akik nagyon jól érzik magukat a világban, a bűneikben addig míg tudomásukra nem jut a halálos ítélet . Hámán halálos rendeletet, ítéletet íratott..Az Örökkévaló Király végzése is hasonló: elvégezett dolog, hogy az emberek meghaljanak és azután az ítélet következzék..Milyen kár, hogy ezt a rendeletet sokan nem veszik tudomásul..Isten ismertetni akarja, tudomásunkra akarja ezt juttatni szolgái által. Mikor Márdokeus tudomására jutott ez a halálos rendelet megértette valamit tenni kell..Tehetetlenségünk tudatában is meg kell értenünk, hogy nekünk is tennünk kell és lehet valamit azokért akik még nem vették tudomásul , hogy ítélet alatt vannak. Tennivalónk hirdetni: Térjetek meg, mert ítélet alatt van a világ! Kellett egy közbenjáró a palotában, Isten egy zsidó, árva leányt használt a zsidó nép megmentésére. Nekünk is van egy KÖZBENJÁRÓNK a palotában, JÉZUS AZ ISTEN FIA! "Ez az én szeretett FIAM, AKIBEN ÉN GYÖNYÖRKÖDÖM!" Isten egyetlen közbenjárót adott, mutass ŐRÁ! "Csak Jézus az aki segíthet, üdvöt nem ad más csakis Ő .."
A király kinyújtott aranyvesszeje életet jelentett. Isten minden ember felé nyújtja kegyelmi pálcáját,de egyénileg kell megérinteni, elfogadni a felénk nyújtott kegyelmet. Személyesen járulj Hozzá! Kik felé nyújtja ki Isten a kegyelmét ? az alázatosok felé, a kevélyeknek ellenáll ..
A törvény visszavonhatatlan volt akkor , de új törvény adatott ki, hogy tömörüljenek össze , fogjanak össze , harcoljanak...Isten törvénye számunkra is az, hogy a GYÜLEKEZET gyűljön egybe, tartson össze , harcoljon, hogy győzelmet arathasson. Ha szétszóródunk vereséget szenvedünk..Ó, de sokan nem tudatosítják ezt, megmaradásunk és győzelmünk titka az összetartás, az együtt való harc az Ő nevében! Purim napján a zsidók megajándékozzák egymást. Isten akarata az, hogy köztünk se legyen egy kenyérkéregető sem..ajándékozzuk meg egymást. Figyeljünk oda egymásra a Győzelem ünnepén! "Tegyék azokat az Öröm napjaivá, amikor egymásnak ajándékokat, a szegényeknek pedig adományokat küldenek." Eszter 9:22. Az öröm mellett ott volt a böjt és jajgatás is.. Ki adták törvénybe, hogy legyenek akik sírnak és örülnek..Ott kell, hogy legyen a fájdalom is, meg kell tanítani az utódokat is sírni és böjtölni:"Tegyék kötelezővé a púrim napok megtartását..ahogyan megállapították , hogyan kell nekik és utódaiknak böjtölniük és jajveszékelniük.."Eszter 9:31. A Bárány letöröl majd minden könnyet..de ma még itt az ideje a sírásnak magunkon és gyermekeinken...Tanítsuk meg utódainkat is sírni, böjtölni, nem szégyen az."



Végül, de nem utolsó sorban egy verset szeretnék továbbítani. Az elmúlt héten gyönyörű ajándékot kaptam nagyobbik fiam osztályfőnökétől : Reményik Sándor összes versét. Ebből egy vers különös módon szólt hozzám és úgy érzem összecseng a tegnap elhangzott igehirdetéssel, mert mi tehetetlenek , kicsinyek vagyunk bár, de Ő , a NAGY, AZ ÖRÖK TÖBB , A MÁS által erőtlen kicsi jóakaratunk mély vigasztalássá lesz , megtérésre való felhívásunk pedig Általa lesz elfogadott Örömhír! Evangélium!

Vigasztalásul


Vigasztalásul oly semmi vagyok-
Vigasztalásul oly parányi vagy-
Vigasztalni hogy bírjuk egymást,
Ha nem segít
Valaki Nagy??
Ha Ő nincs benne:üres a szavam,
Ha Ő nincs benne:sekély a szavad.
Testvér-könnyem hiába gördül-
Testvér-könnyed hiába gördül-
Csak langyos víz-
Nem áldott zuhatag.
De néha Ő, az örök Több, a Más, a Nagy
Némaságunkban beszédessé tesz,
Megáldja ki nem mondott szavainkat,
S velünk a mély vizekre kievez.
Erőtlen kicsi jóakaratunk
Általa mély vigasztalássá lesz.
Megszenteli könnyítő könnyeinket,
S valóságos erővel segítő
Testvérekül rendel egymásnak minket.
Oly reménytelen volna állani
Nélküle egymás mellett,
Siratva megtaposott szívvel
A visszahozhatatlant,
Azt aki elment, aki Neki kellett.
De reménytelen volna, ó az is,
Állani vele szemben,
Aki trónol a nagyságos egekben,-
Ha nem szólna testvér-szíveken át-
Oly reménytelen volna
Az Ő vigasza is,
Ha nem hirdetné testvér, jó barát.
Ó, milyen jó,
Hogy nem trónol a magasságos egekben,
De szívtől szívig jár,
Bánattól bánatig-
És lába nyomán vidul a határ."

4 comments:

  1. Orvendek , hogy idetevedtem!Udvozollek a blogvilagban!

    ReplyDelete
  2. Köszönöm üdvözleted, ismeretlenül is olyan jól esik. Isten áldjon téged is!

    ReplyDelete
  3. Délben Simon igencsak bőgött mindenért, aztán kérdem tőle, hogy te meg már megint minek sirsz? Erre Áron: hát a Bálint bácsi mondta, hogy meg kell tanulni sirni! :)

    Amúgy nekem is nagyon megszólitó volt, főleg az igék. Egyre gyakrabban találkozok ezzel a felhivással mostanában, hogy meg kell tenni, amit Isten ránkbizott, még ha nehéz is. Én most konkrétan a közelemben lévők felé való szolgálatra gondolok, na meg a bizonyságtételre.. hogy ne féljek, ne azon gondolkodjak jól fogják-e érteni, vagy hogy mit fognak gondolni..
    Bárcsak meg merném tenni mindig, amiért Isten engem oda állitott ahol épp vagyok, akik között élek!

    ReplyDelete
  4. Megható mennyire megjegyzik a gyerekek amit kell..Én is gondolok a szeretteidre, imádkozva értük. Érted is, hogy megtedd amire Isten indít, Csak a kezdet nehéz..aztán határtalan öröm tölt be, hogy szólhattál arról aki megváltotta életed.
    "Nem a félelem lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet , a józanság Lelkét." Töltsön be Isten az Ő lelkével minket!

    ReplyDelete